Studievaardigheden
Wil jij als middelbare scholier meer en beter leren in minder tijd? Vaak is dat haalbaar!
In een eerste gesprek kom je samen met je ouder(s). We bespreken dan je situatie op school: je cijfers, of je het naar je zin hebt en op welke manier jij je huiswerk maakt en leert. Daarna bespreken we samen een plan van aanpak. Wat je van mij kunt verwachten is dat ik uitleg geef over wat bewezen effectieve en efficiënte manieren van leren zijn. Daarnaast doe ik een voorstel waaraan we zouden kunnen werken. Het definitieve plan van aanpak stellen we in overleg met elkaar op.
Meestal volgen na het eerste gesprek 5 individuele begeleidingsgesprekken van ongeveer een uur waarin we werken aan wat is afgesproken. Onderwerpen kunnen onder andere zijn: hoe werkt het (puber)brein en wat betekent dit voor jou, welke leerstijl pas jij toe en hoe kun je die optimaliseren, bespreken van studievaardigheden zoals het leren van woordjes, grammatica, regels/formules, onthouden van lange teksten, leren van eerder gemaakte toetsen, gedachten en gevoelens bij leerwerk die helpend en belemmerend zijn.
We evalueren tussentijds samen met je ouder(s) of we nog steeds op de goede weg zijn, hoe de adviezen in de praktijk werken, leer je nu echt meer en beter in minder tijd? We sluiten de gesprekken ook samen met je ouder(s) af waarin we onder andere bespreken hoe je ervoor kunt zorgen dat je de adviezen blijvend inbouwt in je schoolleven van alle dag.